torstai 17. maaliskuuta 2016

Mysteeristä...

Olen kieltäytynyt kertomasta babyn laskettua aikaa tarkemmin kenellekään kahta parasta ystävääni lukuunottamatta. Ihmisten spontaaneihin kysymyksiin vastaan yleensä "loppukesästä" tai "alkusyksystä". Tänä herättää ihmisissä usein ihmettystä, jotenkin tarkan (!) päivän tulisi jotenkin olla yleistä tietoa?

Omat aiemmat babyt ovat syntyneet raskausviikoilla 38-42, eli raskauden normaalin keston puitteissa. Tämä tarkoittaa että yhden päivän sijaan jo ihan tuolla tilastoilla mahdollisia babyn saapumisajankohtia on aika monta. Yhden päivämäärän tuijottaminen, erityisesti kun neuvolan järjestelmät ovat niin kankeita, etteivät taivu kuin yhden tavan malliin - jonka tiedän vääräksi. Ultra on kanssani samaa mieltä, mutta tämä ei "virallista" päivää muuta.

Suora kommentti eiliseltä oli "No onpa kummallisen mysteeristä". Totesin vain, että minulla on muutakin stressattavaa kuin ihmisten kyselyt näinkin yksityisestä asiasta. Sama ihminen ihmetteli, miksi en tämän hetkistä viikkotilannetta voi sanoa - perusmatikallakin tästä saa paljon informaatiota irti. Liian paljon tällä hetkellä. 

Myös ensimmäiset pallokosketukset on jo havaittu. En tästä pahastunut kun se tuli läheiseltä ihmiseltä, mutta se muistutti minua taas raskauden julkisuudesta - kuinka tulevat äidit ja syntyvät vauvat ovat "yleistä riistaa" kaikille ympäröiville ihmisille. 

Tässä vaiheessa "Odottavan aika on pitkä" -lausahdus saa taas aivan uuden merkityksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti